Aktif Konular Son 50 Konu
Aktif Kullanıcılar Aktif Kullanıcılar
Aktif Konular Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster Forum Üyelerini Göster
Forumu Ara Forumu Ara
Yardım Yardım

Giriş Giriş Yap
Forum Ana Sayfaya Git Forum
Download modülü Download modülü
Hızlı Erişim Menü Kişisel
Görevliler: Administrator,
TurkeyForum.info
      Kilitli ForumHOBİLER
            Kilitli ForumMotorlu Araçlar
                 Mesaj icon Konu Başlığı: 2918 Sayılı Trafik Kanunu
Yanıt YazYeni Konu Gönder Giriş
sniper Menü Göster
Acemi
Simge

Üye no: 5983
07.Kasım.2009

Aktiflik
73%
Acemi

Alıntı sniper Cevapla Konu: 2918 Sayılı Trafik Kanunu  Zaman: 25.Kasım.2009 Saat 14:55  Paylaş
    Font Boyut:

2918 Sayılı Trafik Kanunu

Herhangi bir trafik kazası sonrasında, bir hastaneye (özel veya devlet) gittiğinizde veya getirildiğinizde, size veya yakınlarınıza (2918 no'lu yasayı bilmediğiniz zannedilerek:*
'Yapılacak mudahele ve tedavi ucretlerini odeyeceginize dair su belgeyi imzalayın' teklifi ile karsilasirsiniz...
Ancak siz;
'Bu belgeyi imzalamassam, bana mudahele ve tedavi etmeyeceginize dair bir belgeyi imzalayip getirin' dediginiz anda,
HASTANENİN BÜTÜN İMKÂNLARI SİZİN İÇİN SEFERBER OLACAKTIR.

2918 SAYILI TRAFIK KANUNUNU MUTLAKA OKUYUN

Trafik kazasi sonucu yaralanan ve hastaneye kaldirilarak tedavi altina alinan kazazedelerin, kanuna gore tedavi icin ucret odememesi gerektigi belirtildi.

Tuketiciler Birligi, kazazedelerin haklariyla ilgili bir rapor hazirladi.

Kaza sonucu yaralanan ve herhangi bir hastanede tedavi goren kazazedelerin bu tedavileri sonucu hastane tarafindan ucret talep edilemeyeceginin belirtildigi raporda, 2918 Sayili Trafik Kanunu'na gore herhangi bir trafik kazasi sonucu yaralanan kisi en kisa surede hastaneye yetistirilmek ve gereken tedavinin yapilmasi hukumlerini iceriyor. Yonetmelige gore, hastane acil servisi, kendisine gelen kazazedenin maddi durumu, sosyal guvencesinin olup olmadigina ve hastanin ozelligine bakmadan gereken tedaviyi ve mudahaleyi herhangi bir ucret talep etmeden yapmak zorunda.
Bu tedavi sonucu olusan masrafin ise Saglik Bakanligi Karayollari Trafik Doner Sermaye Isletmesi tarafindan karsilanacaginin belirtildigi rapora gore, vatandaslarin haklarini bilmedigi icin sorunlar yasandigini ve hastanelerin bu kanundan bihabermis gibi gozukup vatandastan para talep etmelerinin suc oldugu belirtildi.

HASTANELERİN BU MADDELERDEN Bİ HABERMİŞ GİBİ VATANDAŞTAN PARA TALEP ETMEYE HAKLARI YOKTUR!*

*TRAFİK MAĞDURLARI YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ -
www.trafikmagdurlari.org <http://www.trafikmagdurlari.org/> (ilginç ve yararlı; incelemenizi öneririm)*

Lutfen tanidiginiz herkese iletiniz.
Kazasiz gunler dilegiyle...
SAYGILAR

Kaynak:
Kaynak Belirtilmedi.
IP

Etiketler: 2918 Sayılı Trafik Kanunu, 

Trafik Kanunu  swordman  Konu Dışı  03.12.2009 20:00:36
  Elektronik İmza Kanunu  REaliST  BİLGİSAYAR, TEKNOLOJİ VE İNTERNET DÜNYASI  03.12.2009 10:56:42
  2918 Sayılı Trafik Kanunu  sniper  Motorlu Araçlar  25.11.2009 14:55:57
  Sürücü Kursu Eğitim Videoları, Motor - İlkyardım - Trafik  swordman  Sınavlar  07.07.2009 22:40:41
  trafik polisi-2  Busr@  Eğlence Bölümü  29.06.2009 16:03:30
  trafik polisi  Busr@  Eğlence Bölümü  29.06.2009 15:45:51
  En sıra dışı Trafik Kazaları...  ATEHO  Güncel Konular  04.02.2009 10:33:21
  Gelir Vergisi kanununda devrim...  ATEHO  Muhasebe, Finansman, Ekonomi  28.01.2009 15:27:40
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla

TurkeyForum.info - Paylaşmak Özgürlüktür