Microsoft tan skandal fotoğraf

Microsoft'un tanıtım fotoğrafında küçük bir unutkanlık büyük bir skandala neden oldu.
Microsoft fena faka bastı! Dünyanın en büyük yazılım şirketi iki farklı coğrafya için iki farklı fotoğraf kullanmak istedi. Bunun için yeni çekim yaptırmak yerine photoshop'tan yararlanmak isteyince küçük bir hata büyük bir skandala dönüştü.
Microsoft'un Amerika'daki internet sitesinde yeralan yeni tanıtım fotoğrafında bir Asyalı, bir siyahi bir de beyaz Microsoft çalışanı görülüyordu. Aynı tanıtım fotoğrafının Polonya versiyonunda ise siyahi çalışan düşünülmedi. Yeni bir fotoğraf çektirmek yerine photoshop'la siyahi çalışan kareden çıkarılıp, yerine beyaz bir erkek çalışan yerleştirildi. Ancak bu işlem yapılırken küçük bir ayrıntı atlanınca skandal da patladı.

Üstünde oynama yapılan orijinal fotoğraf
Photoshop işlemi yapılırken, siyahi çalışanın sadece baş kısmı değiştirildi, elleri unutuldu. Dolayısıyla beyaz bir .çalışanın siyah ten ren renkli elleri dikkatlerden kaçmadı.
Bu unutkanlığın ardından ortaya çıkan skandal nedeniyle Microsoft, yoğun tepki aldı ve bir özür açıklaması yapmak zorunda kaldı.