Aktif Konular Son 50 Konu
Aktif Kullanıcılar Aktif Kullanıcılar
Aktif Konular Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster Forum Üyelerini Göster
Forumu Ara Forumu Ara
Yardım Yardım

Giriş Giriş Yap
Forum Ana Sayfaya Git Forum
Download modülü Download modülü
Hızlı Erişim Menü Kişisel
Görevliler: Administrator,
TurkeyForum.info
      Kilitli ForumGÜVENLİK
            Kilitli ForumWEB GÜVENLİK
                 Mesaj icon Konu Başlığı: Google Güvenlik Aracı
Yanıt YazYeni Konu Gönder Giriş
REaliST Menü Göster
Yönetici
Simge
Site Kurucusu
Üye no: 1
03.Şubat.2004

Aktiflik
100%
Yönetici

Alıntı REaliST Cevapla Konu: Google Güvenlik Aracı  Zaman: 04.Temmuz.2008 Saat 17:23  Paylaş
    Font Boyut:

Google Güvenlik Aracı

Google Web Tabanlı Uygulamalar İçin Ücretsiz Bir Güvenlik Aracı Yayınladı

Google web tabanlı uygulamaların güvenliğini test etmek için kullandığı aracını kullanıma açtı.

Apache 2.0 yazılım lisansıyla sunulan Ratproxy, web uygulamalarında kodlamadan kaynaklanan XSS ve benzeri saldırılara neden olabilecek çeşitli problemlerin araştırılmasında kullanılıyor.

Şirket güvenlik güncesinde amaçlarını "Bu aracı, internet-güvenlik dünyasına önemli bir katkı sağlayacağı düşüncesiyle ve günümüz Web teknolojileri ile ilgili güvenlik problemlerinin çözümüne yardımcı olmak amacıyla, açık kaynak olarak sunmaya karar verdik." şekline açıklayan Michal Zalewski Ratproxy’nin diğer tarayıcılara nazaran daha hızlı ve daha kullanışlı olduğunu söyledi. Mevcut tarayıcıların uygulama performanlarında bazı problemlere neden olduğu, Ratproxy’nin pasif modda çalıştığı ve çalışırken yüksek seviyede trafiğe neden olmadığı kaydedildi.

Araç içeriği incelerken JavaScript kodlarını ayıklayabiliyor. Diğer özelliklerinin yanı sıra SSL taramayıda destekliyor.

Düşük web uygulama güvenlikleri, genellikle müşteri veya finansal veri kaybına neden olarak şirketleri sıkıntıya sokmaya devam ediyor

Web Uygulamaları Konsorsiyumunun 2006 yılı araştırmasına göre 31.373 sitenin %85.57’i XSS saldırılarına, %26.38’i SQL Saldırılarına ve %15.70’i diğer saldırılara karşı açıklara sahipti.

İndirmek için: http://ratproxy.googlecode.com/files/ratproxy-1.51.tar.gz
Daha fazla bilgi için: Ratproxy Wiki

Kaynak:
NetworkWorld.Com

Kaynak:
IP

Etiketler: Google Güvenlik Aracı, 

Ethical Hacking - Güvenlik Eğitim Seti - TÜRKÇE  sniper  WEB GÜVENLİK  20.06.2010 11:24:57
  Google Internet Reklamcılığı Etkinliği Broşürleri  REaliST  WEBMASTER  20.05.2010 11:20:23
  Google Operating System 2010 Live Cd  REaliST  DOWNLOAD  20.05.2010 11:19:09
  1-21.Özel Güvenlik Temel Eğitim Sınavı Soruları  REaliST  Sınavlar  11.05.2010 10:31:37
  Google Earth Pro Gold  REaliST  DOWNLOAD  27.04.2010 18:37:53
  Google Earth 5 Pro Gold  REaliST  DOWNLOAD  09.04.2010 10:46:58
  Chip GüvenLik Eğitim Seti  REaliST  WEB GÜVENLİK  06.04.2010 09:42:07
  Win 32 kido virüsünü temizleme aracı  REaliST  Antivirüs - Güvenlik Araçları  31.03.2010 19:55:39
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla

TurkeyForum.info - Paylaşmak Özgürlüktür